Mogelijkheden

Driehoek Advies biedt advies, onderzoek en begeleiding op het terrein van intelligentie, neuropsychologische problemen, leerproblemen en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Bij onderzoek kan het gaan om gesprekken, observaties, het invullen van vragenlijsten, het uitvoeren van tests of andere diagnostische middelen. Bij het onderzoek staat het kind centraal en zal er uitgebreid gekeken worden met het kind wat we nu weten over zijn/haar functioneren. Soms helpt een tekening hierbij.

Gezinsbehandeling of integratieve-kindertherapie met kinderen, jongeren en/of hun ouders

Het voeren van gesprekken (bijvoorbeeld op basis van CGT of oplossingsgerichte methode)

Doorwijzing en samenwerking met collega organisatie Buro Ozo en therapie zoals Psychomotore Therapie

pexels-anna-shvets-5642025
pexels-mentatdgt-1311518 (1)
pexels-skitterphoto-591652

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van psychotherapie die je leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan. Cognitieve gedragstherapie gaat er van uit dat problemen beïnvloed en in stand gehouden worden door iemands gedachten en gedrag. Door het onderzoeken, bespreken en veranderen van dat gedrag en die gedachten nemen de psychische klachten af.

Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelmethode voor mensen met psychische klachten. PMT is vaak een onderdeel van de behandeling in het UCP. Klachten zoals somberheid, angst, prikkelbaarheid, onzekerheid tegenover anderen, spanningen, eetproblemen of burn-out hebben ook een lichamelijke kant. Daarom richt een psychomotorisch therapeut zich met name op wat uw lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, lichaamshouding, uw manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving.